0

hu
 • en
 • A világ legnagyobb huszár szobra

  Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás, amely 100 tonna betonból készült és 12,5 m magas. A huszárhagyományok ápolása, művészet és tradíció! Ezek a gondolatok teremtették a Miskahuszárt megálmodó és létrehozó magyar alkotói összefogást. 

  A monumentális huszár szobor az M7 autópálya mellett áll, Pákozdon, az ún. Bogár halmon. Ott, ahol a mondák szerint, Jellasics horvát bán és császári-királyi táborszernagy állt 1848. szeptemberében.

   

  • Okostelefon háttérképek

   Okostelefon háttérképek

   Letölthető háttérképek okostelefonokhoz. Az alábbi méretek a legtöbb okostelefonhoz maradéktalanul alkalmazható. 

    

   Részletesen

  • Avató ünnepély: 2017. szeptember 29.

   Avató ünnepély: 2017. szeptember 29.

   Az idén hungarikummá választott huszárság rekord méretű szimbóluma, a MISKAHUSZÁR szobor katonai tiszteletadás mellett történő ünnepélyes felavatására, Pákozdon, 2017. szeptember 29-én 14.00 órától került sor. A rendezvény helye: Pákozd, Bogár halom.

   Részletesen

  • HAMAROSAN!

   HAMAROSAN!

   Honlapunk webshop része a banki kapcsolat kiépítése miatt ma még nem működik, de hamarosan indul. Érdeklődése esetén nézzen vissza hozzánk később! Köszönjük megértését és türelmét!

   Részletesen

  • Napsütéssel és Miska öntéssel indult az október

   Napsütéssel és Miska öntéssel indult az október

   Október első szombatján került megrendezésre az Öntödei Múzeum családi programja, melynek szerves részét képezte az ólomkatona öntés. A legtöbb figyelmet most is a Miska huszár figurák kapták, de előkerültek a kis mackók, a tündérkék, a lovas és gyalogos katonák is. A látogatók számát eleinte 80-100 főre becsültük, bár számításunk hamar meghiúsult....

   Részletesen

  • Miskahuszár Kifestőfüzet

   Magyar huszárok kifestőfüzet
   A magyar történelem 22 leghíresebb huszár bandériumát mutatja be ez a hiánypótló kiadvány. Nemcsak a huszár alakulatok neveit ismerhetjük meg ebből a kifestőből, hanem azt is, milyen ruházatuk/fegyverzetük volt, milyen színek jellemezték öltözetüket, milyen csatákban vettek részt.

  Cím: 8095 Pákozd, Bem utca 45.

  Tel: +36-20/344-27-28

  Web: www.miskahuszar.hu

  Email: szelespr@miskahuszar.hu