A világ legnagyobb huszár szobra

Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás, amely 100 tonna betonból készült és 13,01 m magas. A huszárhagyományok ápolása, művészet és tradíció! Ezek a gondolatok teremtették a Miskahuszárt megálmodó és létrehozó magyar alkotói összefogást. 
A monumentális huszár szobor az M7 autópálya mellett áll, Pákozdon, az ún. Bogár halmon. Ott, ahol a mondák szerint, Jellasics horvát bán és császári-királyi táborszernagy állt 1848 szeptemberében.

Tovább ▶

Hackertámadást kapott a honlapunk

Hackertámadást kapott a honlapunk

Hacker-támadás érte a honlapunkat néhány hónapja. Ennek következtében honlapunk korábbi tartalmai eltűntek, láthatatlanná és elérhetetlenné váltak. Szinte alig maradt valami a honlapunk eredeti tartalmából: se webshop, se hírek, se alapinformációk az érdeklődőknek.

Határon túli diákok látogatása

Határon túli diákok látogatása

2018. január és május között szinte minden pénteken egy-egy százfős, határon túlról érkező diákcsoport tesz látogatást a pákozdi Katonai Emlékparkban (KEMPP).

Miskahuszárt szeretik a gyerekek

Miskahuszárt szeretik a gyerekek

Befejeződött a Honvédség és Társadalom Baráti Kör kezdeményezésére és a KEMPP szervezésében márciusban meghirdetett „Huszárgyerek, huszárgyerek…” gyermekrajzpályázat beadási és feldolgozási időszaka.

I. Miskahuszár Utánpótlás Torna - Pákozd

I. Miskahuszár Utánpótlás Torna - Pákozd

A Pákozdi Sport Egyesület idén először rendezte meg a Miszkahuszár utánpótlás tornáját. Április 28-án, szombaton gyűltek össze a gyerekek és szüleik a pákozdi sportpályán. A kispályás foci kupát az U11 és U13 korosztályok számára a Miska huszár nevében hirdették meg a szervezők.

"Huszárgyerek, huszárgyerek" gyermekrajz pályázat 2018.

Eredményesen lezárult a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete, a Katonai Emlékpark Pákozd (KEMPP) – Nemzeti Emlékhely, valamint a nagyváradi Tanoda Egyesület szervezésében és Magyarország Honvédelmi Minisztériuma támogatásával lezajlott „HUSZÁRGYEREK, HUSZÁRGYEREK…” című Kárpát-medencei gyermekrajzpályázat.